image
image
image


image
image
image


Gevelbeelden Galerie Winterswijk
Mar 12, 2007

In opdracht van Galerie Help u zelven te Winterswijk maakte ik twee beelden voor aan de gevel van de galerie, die zich op de eerste verdieping van het historische pand bevindt.
Uit het persbericht:

“In opdracht van Galerie Help u zelven maakte kunstenares Simone de Groot twee beelden voor aan de gevel van het historische pand in Winterswijk. Carla Aalberts van de galerie vroeg haar een gevelbeeld te maken dat niet alleen als boegbeeld voor de galerie zou dienen, maar dat ook verwijst naar de textiele oorsprong van het pand. Die oorsprong ligt bij de in 1900 opgerichte “Coöperatieve Winkelvereeniging Help u zelven” met de leden uit de “Algemeene Nederlandse Wevers- en Spinnersbond”. Simone vond haar muze in een textielarbeidster gewikkeld in een omslagdoek en maakte een verabstraheerde vrouwenbuste die vanaf de eerste verdieping van de galerie naar beneden kijkt." (http://www.helpuzelven.nl)

De beelden zijn vervaardigd van roomwit gespoten polyester en zijn gerealiseerd en geinstalleerd in samenwerking met Kees Hoogendam, beeldend kunstenaar uit Zwolle. (http://www.keeshoogendam.nl)