image
image
image


image
image
image


Akoestische panelen Van Ede en partners
Jun 05, 2020

Ontwerp en realisatie van drie akoestische panelen voor Van Ede en partners Amsterdam, coaching en loopbaanbegeleiding.
Printen en montage van de doeken: AKMA Akoestische Materialen Sleeuwijk.
Ik maakte een digitaal ontwerp op basis van handgeschilderde aquarellen, paddenstoelen en blaadjes, gecombineerd met tekstregels uit gedichten. De geprinte doeken heb ik afgewerkt met potloodtekeningen.
Het gaat om twee kleinere doeken van 120 x 80 cm en één grotere van 200 x 300 cm.

Het bedrijf gebruikt in haar coaching vaak de metafoor van Nils Holgersson: hoog in de lucht op de rug van een gans heeft hij een goed overzicht van het landschap en het leven onder zich. Dit vogelperspectief heb ik in de doeken verwerkt: er ontvouwt zich een abstract en symbolisch landschap, met iets van een horizon en water. Op de abstracte ondergrond zweven geschilderde paddenstoelen en blaadjes. Ik heb daar nog een metafoor aan toegevoegd. De paddenstoelen en de blaadjes worden verbonden door een getekend netwerk, dat staat voor het ondergrondse netwerk van mycorrhizaschimmels dat verbintenissen sluit met planten en bomen. Een win-win voor beiden: de planten krijgen voedingsstoffen en betere weerbaarheid tegen ziektes, de schimmels ontvangen suikers (energie). Dit proces geschiedt op basis van vrije keuze en wederzijdse groei. Het kan vergeleken worden met de economische markt. Hopelijk is het werk aanleiding is voor mooie gesprekken over samenwerken, netwerken, overzicht, je eigen weg vinden, dwalen en dromen.

De gebruikte citaten (twee uit een favoriet gedicht van de opdrachtgever):
“Van overal stroomt klaarte toe”, uit: Herman de Coninck, Zo is hier elke dag (1986)
“Neem je eigen kleur aan tot je in je gelijk staat en het ruisen van de bladeren zoet wordt.”, uit: Peter Handke, Over de dorpen (1981)
“Loop stilzwijgend langs de dorpen. Ik volg je.”, uit: Peter Handke, Over de dorpen (1981)

Oplevering: mei 2020