image
image
image


image
image
image


Plaatsing beeld bij Kunstfort
May 03, 2006

Plaatsing beeld "Zegenend kind" en mast, 2e deel van de installatie Twee koningskinderen, Kunstfort bij Vijfhuizen
Deel twee van de installatie bestaat uit een aluminiumkleurig beeld van een gesluierd kind dat een zegenend gebaar maakt, en torent op een 7 meter hoge mast boven het fort uit, als een beschermengel. Het beeld schittert in de zon en staat met gezicht en arm gericht naar de bijbehorende tekst op de genieloods aan de overkant van het water. Op de loods is een fragment uit het lied van de twee koningskinderen te zien. Het lied gaat over twee kinderen die van elkaar houden, maar van elkaar gescheiden zijn door een diep water. Het meisje steekt kaarsen aan, als lichtbaken voor de jongen om op te zwemmen.
Dit werk is geeft goed aan welk belang de situering van mijn werk heeft. Mijn werk strekt zich uit buiten de beelden zelf. De objecten in mijn installaties gaan door hun zorgvuldige plaatsing een relatie aan met elkaar en de omringende ruimte.
Deze installatie legt een verbinding over het water heen tussen het fort en de genieloods.

De polyester bekleding van het beeld en de mast met betonvoet zijn gemaakt door beeldend kunstenaar Kees Hoogendam uit Zwolle (http://www.keeshoogendam.nl)
-Wordt aangevuld en vertaald-