image
image
image


image
image


Gevelbeelden en tentoonstelling Winterswijk
Mar 13, 2007

Zondag 11 maart jl. vond de feestelijke onthulling plaats van twee gevelbeelden die ik in opdracht van Galerie Help U Zelven te Winterswijk heb gemaakt. T/m 28 april 2007 toont de galerie een solo-tentoonstelling van mijn werk.
Uit het persbericht:

“In opdracht van Galerie Help u zelven maakte kunstenares Simone de Groot twee beelden voor aan de gevel van het historische pand in Winterswijk. Carla Aalberts van de galerie vroeg haar een gevelbeeld te maken dat niet alleen als boegbeeld voor de galerie zou dienen, maar dat ook verwijst naar de textiele oorsprong van het pand. Die oorsprong ligt bij de in 1900 opgerichte “Coöperatieve Winkelvereeniging Help u zelven” met de leden uit de “Algemeene Nederlandse Wevers- en Spinnersbond”. Simone vond haar muze in een textielarbeidster gewikkeld in een omslagdoek en maakte een verabstraheerde vrouwenbuste die vanaf de eerste verdieping van de galerie naar beneden kijkt." (http://www.helpuzelven.nl)

De beelden zijn vervaardigd van roomwit gespoten polyester en zijn gerealiseerd en geinstalleerd in samenwerking met Kees Hoogendam, beeldend kunstenaar uit Zwolle. (http://www.keeshoogendam.nl) Voor meer foto's en info, zie "opdrachten/ commissions".
Hieronder foto's van de plaatsing van de beelden, het resultaat en van de tentoonstelling in de galerie. Op deze tentoonstelling presenteer ik mijn serie 'Slapers', figuren uit houten panelen. Voor meer foto's en info, zie "beelden/ sculptures".