image
image
image


image
image
image


Allerzielen Alom Haarlemmermeer “indrukwekkend, zeer indrukwekkend”
Nov 10, 2013

...aldus de kop in de Hoofddorpse Courant daags na onze viering in Zwanenburg op 1 nov jl.
Twee weken eerder hadden we een succesvolle Allerzielen Alom 'light' gehouden in Hoofddorp, om de mensen daar kennis te laten maken met het mooie kunst-en participatieproject, dat deze keer opvallend breed gedragen werd door nabestaanden/deelnemers, samenwerkende partners, vrijwilligers en sponsors. Dit jaar was ik niet alleen artistiek leider, maar heb ik ook een nieuw ritueel ontworpen: de Passage.
Klik op het plaatje voor meer info.

ZWANENBURG - Een toespraak door wethouder Steffe Bak en het luiden van de zware klok vormde gisteravond op begraafplaats Houtrijk en Polanen in Zwanenburg het begin van een indrukwekkende en wonderschone Allerzielen Alom.

Allerzielen Alom biedt de gelegenheid om overledenen te herdenken op een manier die aansluit bij de samenleving van nu. Kunstenaars hebben de katholieke traditie om op 2 november, Allerzielen, de overledenen te herdenken opnieuw vorm gegeven. Daarbij staat niet de dood, maar het leven centraal. “We gedenken gezamenlijk het leven van de mensen die ons ontvallen zijn. Het collectieve karakter van deze herdenking is troostrijk omdat nabestaanden ervaren dat zij niet alleen staan met hun verdriet”, verzekert wethouder Bak. “De nieuwe allerzielenrituelen bieden aan veel mensen, heel persoonlijk, een waardevol kader voor herdenken, afscheid nemen en uiteindelijk loslaten.” (deel van het artikel uit de Hoofddorpse Courant van 2 nov 2013)
foto's:
1. Aandachtschenkerij, Studio Ritual Art/ Ida van der Lee (foto Willem ten Veldhuys)
2. Alle doden tellen mee, Studio Ritual Art/ Ida van der Lee (foto Willem ten Veldhuys)
3. Bekijk het van de andere kant, Studio Ritual Art/ Anne-marie Corman (foto Willem ten Veldhuys)
4. Passage, Studio Ritual Art/ Simone de Groot (foto Ronald Tebra)
5. Wonderlijke Wereldkaart, Studio Ritual Art/ Ida van der Lee (foto Ronald Tebra)
6. Medewerking Scouting Zwanenburg in de voorbereiding (begeleiding en foto Lenneke van der Goot)