image
image


image
image


4 & 5 nov 2017: expositie Kunstlijn Dorpskerk Santpoort
Oct 21, 2017

Tijdens de Kunstlijn 2017 laat ik allemaal nieuw werk zien: mijn installatie “Capella” (bet. zowel mantel als kapelletje) en verwante tekeningen. Persoonlijk en geometrisch.
Verder werk van Loes Groothuis, die een deel toont van haar nog steeds groeiende papieren tempelcomplex "De tempel van de Onverwoestbare Druppel”, en schilderijen van kerken van Joop Vermeij.
Dorpskerk, Burgemeester Enschedélaan 67, Santpoort-Noord
zaterdag 4 november 11-17 uur
zondag 5 november 12-17 uur
(Naschrift: foto's van het resultaat staan onder tab "vrij werk")

Uit het persbericht:
"Beeldend kunstenaar Simone de Groot maakt "troostrijke ruimtes”. Haar helder vormgegeven en zachte ruimtes vormen een rustpunt in onze snelle en complexe wereld. Ook haar beelden en tekeningen drukken zachtheid en verstilling uit.
Het is niet verwonderlijk dat het werk van De Groot goed gedijt op religieuze plekken. Zo werkte zij eerder in opdracht voor katholieke en protestantse kerken, een synagoge en maakte zij een Islamitische gebedsruimte.

Voor de Dorpskerk in Santpoort maakt Simone de Groot een nieuwe installatie, gebaseerd op een korte meditatie waarmee zij iedere dag begint en afsluit. Haar met vilt beklede "meditatiemantel” - waar zijzelf precies in past- kijkt uit over haar liggend silhouet in vilt, omgeven door geometrische vormen, die de elementen Aarde, Lucht, Water en Vuur representeren. Een vijfde vorm staat voor het universum. Daarnaast toont zij verwante tekeningen waarin zij de relatie tussen het persoonlijke en het geometrische uitdiept."

Foto's work in progress in studio:
bovenaanzicht, aanzicht
meditatiemantel open (binnenkant nog niet bekleed), meditatiemantel dicht (mbv "deur").

(Naschrift: foto's van het resultaat staan onder tab "vrij werk")