image
28-8-2016: Verwonderd Duin 2016
Jul 24, 2016
Voor Verwonderd Duin 2016 ben ik gevraagd iets te doen met de 'toponiemen' in het Nationaal Park Zuid Kennemerland. Dit zijn plaatsaanduidingen die men vroeger verzon om de heuvels, dalen en vlaktes uit elkaar te kunnen houden. Deze toponiemen zijn soms heel letterlijk (Koevlak), soms iets cyptischer (Starre Berg), en soms ronduit prikkelend (Dronkel Del, De Hel). De naamgeving was meestal gekoppeld aan feitelijke kenmerken van een gebied. Op 28 augustus ga ik met bezoekers in gesprek over hun persoonlijke binding met de Kennemerduinen. Daarna voegen we zelfverzonnen toponiemen toe aan de bestaande. De titel van het project is "U bent nu hier". Ik nodig mensen uit om aanwezig te zijn en hun plaats te bepalen.
Kijk voor foto's van het inmiddels uitgevoerde project op de tab "opdrachten": http://simonedegroot.nl/index.php/website/artikelopdracht/verwonderd_duin_2016_u_bent_nu_hier/ 
image
02-07-2016 t/m 04-09-2016: Deelname kunstenfestival Watou, België
Jul 04, 2016
Deze zomer is mijn werk te zien op het Kunstenfestival Watou, de meest relaxte tentoonstellingsplek die ik ken. Ieder jaar weer overspoelt poëzie en beeldende kunst dit landelijke gehucht aan de Franse grens. De kunst is verspreid over karakteristieke locaties, waaronder een oude boerderij, de kelder van een brouwerij en een kerkje, allemaal op loopafstand. Mijn installatie vind je in het voormalige klooster, locatie W9. Het is een samenstelling van de beelden "I found myself standing on a mountain" (2013), "Laaghangende bewolking" (2012) en "Son" (2010). Thema van Watou dit jaar is "Over de kracht van mededogen”:
http://www.kunstenfestivalwatou.be/nl/pagina/1024-1026/over-de-kracht-van-mededogen.html 
image
Nieuwe installatie op kunstmanifestatie Feest van de Geest
Apr 23, 2016
Feest van de Geest is een landelijke kunstmanifestatie die een cross over maakt tussen kunst, kerk en Pinksteren. Hedendaagse kunstenaars maken speciaal voor de gelegenheid werk, geïnspireerd op de architectuur van de kerk en het pinksterfeest. Regio Haarlem doet dit jaar voor het eerst mee. Ik maak een interactieve installatie in de Christelijke Fonteinkerk, Schoterweg 14 in Haarlem. Leuk om dit direct na mijn werk voor een Islamitische gebedsruimte te doen. De openheid en het vertrouwen waarmee ik overal wordt ontvangen is prachtig.

Titel van deze installatie: "onder dit dak ben ik een mens die adem krijgt", een dichtregel van Koos Geerds. 
image
Islamitische Gebedsruimte gerealiseerd
Apr 10, 2016
Mijn ontwerp voor de Islamitische Gebedsruimte van het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp is uitgevoerd.
Zie foto's en info op mijn opdrachten-pagina:
http://simonedegroot.nl/index.php/website/artikelopdracht/islamitische_gebedsruimte_klaar/ 
image
Expositie “Through the looking-glass and what I found there” in Haarlem
Dec 16, 2015
Opening zondag 20 december om 16.30 in de Vishal in Haarlem.
Afscheidsexpositie van artistiek leider Willemijn Faber. Zij selecteerde voor deze gelegenheid werk van kunstenaars met wie ze in de afgelopen jaren heeft samengewerkt en dat haar heeft geraakt. Een persoonlijke keuze, met een gemene deler in schoonheid, vruchtbaarheid, bescherming en groei.

Deelnemende kunstenaars: Seet van Hout, Maria Roosen, Lenneke van der Goot, Ellen Kooi, Elspeth Diedrix, Kees de Vries, Terry Thompson, Simone de Groot, Marleen Sleeuwits, Ronald Ruseler, Bianca Sistermans, Caren van Herwaarde, Alet Pilon. 
image
Expositie IJzingwekkend in Den Helder
Dec 07, 2015
Opening op zondag 13 december vanaf 15.00 in Kunsthal 45 in Den Helder.
Expositie samengesteld door Jaap Velserboer, rond het thema kou, ijs, poolreizen en ontberingen en alles wat daarbij komt: desoriëntatie, verlorenheid, kwetsbaarheid.

Deelnemende kunstenaars: Chris de Bueger, Moritz Ebinger, Maria Glandorf, Benno Graas, Simone de Groot, Sjanneke van Herpen, Folkert de Jong, Ada Leenheer, Claus-Pierre Leinenbach, Margriet Luyten, Jan Nijhof, Alet Pilon, Piet Vos, Jaap Velserboer, Anne Verhoijsen, Hilke Walraven, Liesbeth van Woerden. 
image
Definitief ontwerp Islamitische gebedsruimten Spaarne Gasthuis goedgekeurd
Nov 09, 2015
Op vrijdag 6 nov 2015 is mijn definitief ontwerp (DO) voor de herinrichting van de islamitische gebedsruimten in het Spaarne Gasthuis Hoofddorp goedgekeurd.
De opdracht is om de kale, voormalige kantoorruimtes waar de moslims nu bidden, om te vormen tot sfeervolle en gastvrije gebedsruimtes. Ik breng zachtheid en geometrie in. Komt mijn sabbatical-studie naar de geometrie meteen van pas. 
image
Visafslag #3, kunstveiling in de Vishal Haarlem
Sep 14, 2015
Zondag 4 oktober 2015 start om 14.30 de derde Visafslag, een veiling van hedendaagse kunst van Vishalleden. Opbrengst gaat deels naar de kunstenaars, deels naar de vereniging.
De veilingmeester is Willem de Winter. Mijn 'gele schedel' gaat onder de hamer. De aaibare dood. 
image
Liefdesbrievenwerk in Synagoge Weesp
Jul 23, 2015
Van 24 juli t/m 23 aug. 2015 in de Synagoge Weesp: gastkunstenaar bij een bijzondere tentoonstelling annex participatieproject van Eric Hage. We delen de passie voor geometrie en de wens tot wezenlijk contact met de bezoeker, ofwel onze medemens. Op 16 en 23 aug. zal ik in de Synagoge verder bouwen aan mijn 'liefdesbrievenwolk'. Klik op het plaatje voor adres en openingstijden.


 
image
Nieuw werk te zien in Spaarndam
Jun 06, 2015
De hele maand juni in kunstcentrum de Kolk in Spaarndam: expositie samen het Haarlems Sieraad Collectief. Open elke zaterdag en zondag van 6 t/m 28 juni, van 12-17 uur.
Adres: Westkolk 4, Spaarndam. Op zondag 21 juni ben ik zelf in de galerie aanwezig.page 3 of 9 pages  <  1 2 3 4 5 >  Last »