image
Artikel in Laetare, feb 2019
Jan 28, 2019
Mooi interview en artikel over mijn troostrijke ruimtes in Laetare, tijdschrift voor liturgie en kerkmuziek. Zij besteden veel aandacht aan de combinatie kerk en kunst.
Auteur: Stefan Belderbos. Het artikel vind u achter deze link:
artikel Laetare feb 2019 
image
3 t/m 30 nov 2018: “Maak mij zelveloos en stil” in Kloostergangen Haarlem
Oct 06, 2018
Een spiritueel kunstproject voor stilte, aandacht en schoonheid door Mirjam Hijstek (curator) en Simone de Groot (kunstenaar). De Kloostergangen zijn al jaren in gebruik als onderdeel van het stadhuis van Haarlem en niet meer als rondgang te belopen. Tijdens de maand november 2018 gaan de deuren tijdelijk open voor een uniek project dat erfgoed, eigentijdse kunst en spiritualiteit met elkaar verenigt. Er komt weer een plek van bezinning, midden in de hectiek van de stad. Een plek die alle zintuigen beroert, waar een "luisterend oor zonder oordeel" is en waar monnikenwerk verricht wordt in de binnentuin. 
image
BEDE-VAART Alkmaar
Jun 16, 2018
Op het Bolwerk van Alkmaar zijn deze zomer bijzondere buitenbeelden te zien onder de noemer BEDE-VAART.
Ik ga het pad handmatig, stipje voor stipje, voorzien van een "mantra voor de moderne mens". Het aanbrengen is een bedevaart op zich. 
image
portfolio Troostrijke Ruimtes
Feb 01, 2018
Gedreven door een behoefte aan zingeving en verzachting van de wereld om me heen, wil ik mensen bijstaan door de ruimtes waar zij de meest kwetsbare momenten van hun leven ervaren, mooi, helder, zacht en liefdevol te maken. Dit portfolio laat zien wat ik tot nu toe gerealiseerd heb, zowel vrij als in opdracht. Heeft u een plek die wel wat aandacht en verzachting kan gebruiken? Neem contact op, dan gaan we er samen iets aan doen.

https://issuu.com/simonedegroot/docs/troostrijke_ruimtes_simone_de_groot 
image
4 & 5 nov 2017: expositie Kunstlijn Dorpskerk Santpoort
Oct 21, 2017
Tijdens de Kunstlijn 2017 laat ik allemaal nieuw werk zien: mijn installatie “Capella” (bet. zowel mantel als kapelletje) en verwante tekeningen. Persoonlijk en geometrisch.
Verder werk van Loes Groothuis, die een deel toont van haar nog steeds groeiende papieren tempelcomplex "De tempel van de Onverwoestbare Druppel”, en schilderijen van kerken van Joop Vermeij.
Dorpskerk, Burgemeester Enschedélaan 67, Santpoort-Noord
zaterdag 4 november 11-17 uur
zondag 5 november 12-17 uur
(Naschrift: foto's van het resultaat staan onder tab "vrij werk") 
image
Deelname tentoonstelling Vishal Haarlem
Oct 21, 2017
Van 4 t/m 26 nov 2017: "Neusje van de zalm", een ledententoonstelling in de Vishal in Haarlem. Ik toon nieuw werk: een tweeluik met de titel “Zelfportret met rood hoofd”, bestaande uit “heropend dagboek #1” en “zelfportret in patronen #8”.
http://www.kunstlijnhaarlem.nl/expositie/vishal-ledententoonstelling-neusje-zalm/ 
image
New documentation online
Oct 19, 2017
Nieuwe projectdocumentatie met recent geometrisch werk en sleutelwerken uit de afgelopen tien jaar. Opdracht en vrij, monumentaal en intiem. Alles met dezelfde intentie.
https://issuu.com/simonedegroot/docs/zpp_readers_spreads 
image
23-06 t/m 18-08-2017: Beeldenstorm Middelburg
Jun 26, 2017
Nu te zien: de tentoonstelling "Beeldenstorm" in Middelburg. Ik maakte speciaal voor de Nieuwe Kerk een werk op locatie. Titel: “Octaaf”. Acht kroonluchters, acht carillionklokken -samen 1 octaaf- verbonden door acht keer acht witte linten. Te zien t/m 18 augustus 2017.
Now on show: exhibition "Beeldenstorm"(Iconoclasm) in Middelburg. I realised a work on location for the New Church (Nieuwe Kerk), titled "Octaaf" (octave). Eight chandeliers, eight church bells -together 1 octave- connected by eight times eight white ribbons. On show until August 18, 2017. 
image
Deelname Art Zaanstad, Op Schaal
Jun 09, 2017
Op 16, 17 en 18 juni 2017 vindt Art Zaanstad plaats op het Hembrugterrein. http://artzaanstad.nl/
Een van de specials is Op Schaal ( http://artzaanstad.nl/specials/op-schaal/ ). "Wat krijg je als je kunstenaars vraagt om hun eigen versie van het poppenhuis te maken? Het poppenhuis, die lieflijke wereld in het klein, die al eeuwen een sterke bekoring uitoefent op volwassenen en kinderen? Jaap Velserboer, kunstenaar en curator uit Assendelft, zelf altijd geïntrigeerd door maquettes en modelbouw, schonk collega-kunstenaars een poppenhuis van de kringloop om er hun eigen versie van te maken, en stelde hiermee deze expositie samen." Hier een kleine sneak preview van mijn -draaibare- poppenhuis. Meer foto's onder "Vrij werk". 
image
Interview HRLM glossy
May 22, 2017
In het HRLM magazine (Haarlems stadsglossy) van mei 2017: een leuk artikel van 5 pagina’s met veel foto’s door Anke van der Meer.
Te zien via deze link:
https://issuu.com/simonedegroot/docs/2017_hrlm_artikel_het_atelierpage 2 of 9 pages  <  1 2 3 4 >  Last »