image
“Yehi or” onderdeel van Geloof in Geluk in Koepelkathedraal Haarlem
Aug 25, 2021
Update april 2022: Geloof in Geluk is verlengd tot januari 2023!
Van 28 aug 2021 t/m 3 april 2022 maakt mijn installatie "Yehi or" deel uit van de Geloof in Geluk tour door de kathedrale basiliek sint Bavo, tegenwoordig Koepelkathedraal Haarlem. Reserveer je tickets via deze link naar de Koepelkathedraal.

Programmamanager Bisdom Haarlem-Amsterdam: Nanine van Smoorenburg
Productie sterren: Snijmeesters Haarlem.
Voor de installatie had ik onmisbare hulp van lief Jaco Woltjer en de onverschrokken Arjan Smit en Anton Demmers van de Koepelkathedraal. 
image
Tentoonstelling Hemelladder in kerktuin Amersfoort
Jul 10, 2021
Curator Jaap Velserboer maakte op verzoek van LKG de Ploegh de tentoonstelling "Hemelladder" in de Frans en Hilde Hof, achter de St. Franciscus Xaveriuskerk. De kerktuin speciaal voor deze tentoonstelling open voor publiek. De kunstenaars laten zich inspireren door de groene oase in de binnenstad en het thema "Hemelladder". Met werk van: Jacqueline Bohlmeijer, Simone de Groot, Thijs Jaeger, Flip Lambalk, Bert Neelen, Rian Peeperkorn, Willeke van Ravenhorst, Lies van der Sluis, Linda Verkaaik, Jos Verschaeren, Müge Yilmaz.
Ik maakte werk voor de toegangsroute en voor het centrale labyrint van gras. "Zo Boven, Zo Beneden" bestaat uit 30 RVS spiegeltjes op de bestrating en 1 grote spiegel als middelpunt van het graslabyrint.
 
image
Try out “Yehi or” in Koepelkathedraal Bavo
Jun 13, 2021
In opdracht van het Bisdom Haarlem Amsterdam werk ik aan een installatie voor het middenschip van de kerk. Speciaal voor de in augustus te openen Geloof in Geluk-route in de Koepelkathedraal maakte ik de installatie “Yehi or”, bestaande uit 179 spiegelende sterren. Het is een ode aan vertrouwen en geloof, en een uitnodiging aan de bezoeker om stil te staan bij het licht in zichzelf.
In juni heb ik met vrijwilligers van de Bavo en met lieve vrienden alle sterren in elkaar gezet, aan het net geknoopt en alles naar 20 meter hoogte gehesen. Door deze try out weet ik wat ik nog wil aanpassen voor de definitieve installatie in augustus. 
image
Artist Support Pledge- small affordable art
Dec 29, 2020
In het kader van de Artist Support Pledge, een idee van Matthew Burrows Studio om kunstenaars te steunen in tijden van Corona, heb ik een serie uitgeknipte en opgeplakte aquarellen van paddestoelen in de aanbieding. Klik op het plaatje voor meer info / klick on the image for info.


 
image
Sitting on te dock of the bay @Beverwijk
Oct 08, 2020
Kun je stilte en menselijkheid vinden aan een industriële haven, naast een vierbaansweg? Dat ga ik van 8 t/m 18 okt uitzoeken in mijn bijdrage aan buitenkunstmanifestatie WERKEN in Beverwijk. Vijf kunstenaars reageren op geheel eigen wijze op de rauwe omgeving van de Beverwijk Business Docks Wijckermeer; Oscar Peters, Simone de Groot, André Pielage, Bethany de Forest en Steven de Peven. 
image
Kunst in tijden van corona
Jun 03, 2020
Te zien van 14 april t/m 7 juni 2020 in de Koepelkathedraal (Kathedrale Basiliek) Haarlem: installatie "ontfermen/erbarmen".
I.v.m. corona is de kunstmanifestatie voor Feest van de Geest verschoven van 2020 naar 2021. Uit behoefte om toch iets te betekenen voor mijn medemens, heb ik in een lege kerk een deel van mijn werk gerealiseerd: een woordbeeld voor in de bankjes. De woorden/zinnen passen precies in het aantal bankjes van het middenschip en de zijbeuken.
Alle 160 bordjes zijn met de hand uitgesneden, alle letters punt voor punt met de vinger gestippeld. Het monnikenwerk ligt in de lijn van al het handwerk dat in de afgelopen eeuwen in deze kathedraal is gestoken. 
image
Publicatie in Noordhollands Dagblad
Jan 16, 2020
15-01-2020 in het Noordhollands Dagblad: column "Op zoek naar geluk" met Simone de Groot door Nel Kleverlaan.
Schetst in weinig woorden een mooi portret van mij en mijn werk.
Klik hier voor een leesbare versie:
https://issuu.com/home/published/2020_nhd_column_op_zoek_naar_geluk 
image
Geef iets moois kado met Sint of Kerst
Nov 25, 2019
Verras een lief, vriend(in), familielid, kennis, zakenrelatie of jezelf met dit kunstwerkje in gelimiteerde oplage van 10 stuks. Zelfklevende Spiegel van 20 cm doorsnede met een citaat van G.A. Brederode: "maak mij zelveloos en stil". Sluit mooi aan bij het ingetogen en bespiegelende karakter van de winter.

€ 59 incl. BTW (excl verzendkosten)

Bestellen? mail even naar: .(JavaScript must be enabled to view this email address) 
image
Vredesweek Haarlem
Sep 21, 2019
Ik draag bij aan de Vredesweek in Haarlem met twee werken in de Groenmarktkerk. Het thema van de Vredesweek is "verbinden over grenzen". Mijn dames in burka uit 2000 overschrijden religieuze grenzen met hun tijdelijk onderkomen in de katholieke Groenmarktkerk. Mijn 'Nonnenberg' is terug uit langdurig bruikleen en heeft er ook een mooie plek. Alleen te zien van 21 sept t/m 28 sept, ma t/m za 14-16 uur.
Groenmarktkerk, Nieuwe Groenmarkt 14, Haarlem 
image
Definitief Ontwerp islamitische gebedsruimte en stiltecentrum in uitvoering
May 27, 2019
Vandaag van start: de herinrichting van de islamitische gebedsruimten en het stiltecentrum van het Spaarne Gasthuis in Haarlem Zuid, naar een ontwerp van mijn hand i.s.m. Woltjer Berkhout Architecten.
Uitvoering door Geel Ronitz Groep. Het Definitief Ontwerp is begin april enthousiast ontvangen en goedgekeurd.page 1 of 9 pages  1 2 3 >  Last »