image
Publicatie E-book 3D
May 28, 2015
Textileartist.org, who earlier on posted an interview with me about my work (http://www.textileartist.org/simone-de-groot-creating-consolation/), now published an E-book with 50 international artist that make 3-dimensional art using textile. I'm in it and I'm very happy with the content.
You can buy the book here: http://www.textileartist.org/3d 
image
Nieuw werk te zien tijdens Haarlemse Lente 13-14-15 maart
Mar 07, 2015
Na een fijne ‘sabbatical’ periode ben ik weer lekker aan het werk. Wat en hoe, dat kun je zien tijdens de komende Haarlemse Lente in het souterrain van 37PK. Een tentoonstelling met verwante kunstenaars Sofie Meerhoff, Eric Hage, Marja Vink en Basil Monsacre. Curator van de tentoonstelling en begeleider van Studio37 is pietsjanke fokkema, met wie ik tijdens mijn sabbatical waardevolle coachingsgesprekken had. 
image
2014: sabbatical/ studieperiode
Dec 30, 2014
Mijn eigen beelden zat, begon ik voorjaar 2014 -na een periode lekker klussen in huis- aan een officieel "sabbactical year".


 
image
Interview Textile Artist online
Jul 03, 2014
Vanaf nu online: "Simone de Groot: Creating Consolation". Een mooi interview op de site van Textile Artist.org over de kern van mijn werk: het maken van troostrijke ruimtes.
Klik op de link voor het hele verhaal:
http://www.textileartist.org/simone-de-groot-creating-consolation/ 
image
Visafslag, kunstveiling in de Vishal 18 mei 2014
May 15, 2014
Op zondag 18 mei veilt Bubb Kuyper vanaf 14.00 werk van leden van kunstenaarsvereniging de Vishal. Bedoeld om de inkomens van kunstenaars én Vishal aan te vullen in tijden van bezuiniging. Mooi werk voor mooie prijzen.
Van mij gaat er ingelijst werk op papier onder de hamer:
 
image
Groepen 3 OBS de Zuidwester op atelierbezoek
Apr 10, 2014
Op 3 en 8 april 2014 kwamen er in totaal 41 scholieren van groep 3 op atelierbezoek, in het kader van het schoolthema "Kunst". We gingen in gesprek over inspiratie en over de transformatie van idee via schets tot beeld.


 
image
Laatste kans / finissage tentoonstelling Huid & Haar
Dec 19, 2013
Zondag 22 dec, 16.00-18.00
Finissage tentoonstelling / kerstborrel met gluhwein.
Laatste kans om deze mooie samenhangende tentoonstelling met werk van Caroline de Bruijn, Simone de Groot en Chrystl Rijkeboer te zien in galerie Contemporary Matters in Haarlem.

 
image
17 nov. 2013, 16.00: opening Huid & Haar in Contemporary Matters
Nov 10, 2013
3D werken van Caroline de Bruijn, Simone de Groot en Chrystl Rijkeboer
Opening zondag 17 nov, 16.00-18.00 met de performance “Haarscherp” van kunstenares Anush Martirossian. Knip een lok van je haar en maak er een hoogst persoonlijk penseel van.
Uit het persbericht:
"Voor het eerst bij elkaar in één expositie: Drie Haarlemse kunstenaressen voor wie de tactiele huid centraal staat. De eerste kiest voor touw en papier, de ander voor stof en de derde voor mensenhaar. Er wordt verstopt, verzacht en verhuld. Alledrie zijn ze meesters in het scheppen van verstilde, dubbelzinnige beelden; ogenschijnlijk licht, maar bij nader inzien duister. Grote thema’s worden op zachte wijze ter hand genomen." 
image
Allerzielen Alom Haarlemmermeer “indrukwekkend, zeer indrukwekkend”
Nov 10, 2013
...aldus de kop in de Hoofddorpse Courant daags na onze viering in Zwanenburg op 1 nov jl.
Twee weken eerder hadden we een succesvolle Allerzielen Alom 'light' gehouden in Hoofddorp, om de mensen daar kennis te laten maken met het mooie kunst-en participatieproject, dat deze keer opvallend breed gedragen werd door nabestaanden/deelnemers, samenwerkende partners, vrijwilligers en sponsors. Dit jaar was ik niet alleen artistiek leider, maar heb ik ook een nieuw ritueel ontworpen: de Passage.
Klik op het plaatje voor meer info. 
image
Allerzielen Alom Haarlemmermeer 2013
Sep 26, 2013
Dit jaar twee vieringen van Allerzielen Alom in de Haarlemmermeer:
Op 16 oktober in Hoofddorp en op 1 november in Zwanenburg.
Interesse in deelname of bijdrage als vrijwilliger? Kom naar de info-avond op woensdag 2 oktober a.s.page 4 of 9 pages « First  <  2 3 4 5 6 >  Last »