image
Islamitische Gebedsruimte gerealiseerd
Apr 10, 2016
Mijn ontwerp voor de Islamitische Gebedsruimte van het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp is uitgevoerd.
Zie foto's en info op mijn opdrachten-pagina:
http://simonedegroot.nl/index.php/website/artikelopdracht/islamitische_gebedsruimte_klaar/ 
image
Expositie “Through the looking-glass and what I found there” in Haarlem
Dec 16, 2015
Opening zondag 20 december om 16.30 in de Vishal in Haarlem.
Afscheidsexpositie van artistiek leider Willemijn Faber. Zij selecteerde voor deze gelegenheid werk van kunstenaars met wie ze in de afgelopen jaren heeft samengewerkt en dat haar heeft geraakt. Een persoonlijke keuze, met een gemene deler in schoonheid, vruchtbaarheid, bescherming en groei.

Deelnemende kunstenaars: Seet van Hout, Maria Roosen, Lenneke van der Goot, Ellen Kooi, Elspeth Diedrix, Kees de Vries, Terry Thompson, Simone de Groot, Marleen Sleeuwits, Ronald Ruseler, Bianca Sistermans, Caren van Herwaarde, Alet Pilon. 
image
Expositie IJzingwekkend in Den Helder
Dec 07, 2015
Opening op zondag 13 december vanaf 15.00 in Kunsthal 45 in Den Helder.
Expositie samengesteld door Jaap Velserboer, rond het thema kou, ijs, poolreizen en ontberingen en alles wat daarbij komt: desoriëntatie, verlorenheid, kwetsbaarheid.

Deelnemende kunstenaars: Chris de Bueger, Moritz Ebinger, Maria Glandorf, Benno Graas, Simone de Groot, Sjanneke van Herpen, Folkert de Jong, Ada Leenheer, Claus-Pierre Leinenbach, Margriet Luyten, Jan Nijhof, Alet Pilon, Piet Vos, Jaap Velserboer, Anne Verhoijsen, Hilke Walraven, Liesbeth van Woerden. 
image
Definitief ontwerp Islamitische gebedsruimten Spaarne Gasthuis goedgekeurd
Nov 09, 2015
Op vrijdag 6 nov 2015 is mijn definitief ontwerp (DO) voor de herinrichting van de islamitische gebedsruimten in het Spaarne Gasthuis Hoofddorp goedgekeurd.
De opdracht is om de kale, voormalige kantoorruimtes waar de moslims nu bidden, om te vormen tot sfeervolle en gastvrije gebedsruimtes. Ik breng zachtheid en geometrie in. Komt mijn sabbatical-studie naar de geometrie meteen van pas. 
image
Visafslag #3, kunstveiling in de Vishal Haarlem
Sep 14, 2015
Zondag 4 oktober 2015 start om 14.30 de derde Visafslag, een veiling van hedendaagse kunst van Vishalleden. Opbrengst gaat deels naar de kunstenaars, deels naar de vereniging.
De veilingmeester is Willem de Winter. Mijn 'gele schedel' gaat onder de hamer. De aaibare dood. 
image
Liefdesbrievenwerk in Synagoge Weesp
Jul 23, 2015
Van 24 juli t/m 23 aug. 2015 in de Synagoge Weesp: gastkunstenaar bij een bijzondere tentoonstelling annex participatieproject van Eric Hage. We delen de passie voor geometrie en de wens tot wezenlijk contact met de bezoeker, ofwel onze medemens. Op 16 en 23 aug. zal ik in de Synagoge verder bouwen aan mijn 'liefdesbrievenwolk'. Klik op het plaatje voor adres en openingstijden.


 
image
Nieuw werk te zien in Spaarndam
Jun 06, 2015
De hele maand juni in kunstcentrum de Kolk in Spaarndam: expositie samen het Haarlems Sieraad Collectief. Open elke zaterdag en zondag van 6 t/m 28 juni, van 12-17 uur.
Adres: Westkolk 4, Spaarndam. Op zondag 21 juni ben ik zelf in de galerie aanwezig. 
image
Publicatie E-book 3D
May 28, 2015
Textileartist.org, who earlier on posted an interview with me about my work (http://www.textileartist.org/simone-de-groot-creating-consolation/), now published an E-book with 50 international artist that make 3-dimensional art using textile. I'm in it and I'm very happy with the content.
You can buy the book here: http://www.textileartist.org/3d 
image
Nieuw werk te zien tijdens Haarlemse Lente 13-14-15 maart
Mar 07, 2015
Na een fijne ‘sabbatical’ periode ben ik weer lekker aan het werk. Wat en hoe, dat kun je zien tijdens de komende Haarlemse Lente in het souterrain van 37PK. Een tentoonstelling met verwante kunstenaars Sofie Meerhoff, Eric Hage, Marja Vink en Basil Monsacre. Curator van de tentoonstelling en begeleider van Studio37 is pietsjanke fokkema, met wie ik tijdens mijn sabbatical waardevolle coachingsgesprekken had. 
image
2014: sabbatical/ studieperiode
Dec 30, 2014
Mijn eigen beelden zat, begon ik voorjaar 2014 -na een periode lekker klussen in huis- aan een officieel "sabbactical year".


page 3 of 9 pages  <  1 2 3 4 5 >  Last »