image
portfolio Troostrijke Ruimtes
Feb 01, 2018
Gedreven door een behoefte aan zingeving en verzachting van de wereld om me heen, wil ik mensen bijstaan door de ruimtes waar zij de meest kwetsbare momenten van hun leven ervaren, mooi, helder, zacht en liefdevol te maken. Dit portfolio laat zien wat ik tot nu toe gerealiseerd heb, zowel vrij als in opdracht. Heeft u een plek die wel wat aandacht en verzachting kan gebruiken? Neem contact op, dan gaan we er samen iets aan doen.

https://issuu.com/simonedegroot/docs/troostrijke_ruimtes_simone_de_groot 
image
4 & 5 nov 2017: expositie Kunstlijn Dorpskerk Santpoort
Oct 21, 2017
Tijdens de Kunstlijn 2017 laat ik allemaal nieuw werk zien: mijn installatie “Capella” (bet. zowel mantel als kapelletje) en verwante tekeningen. Persoonlijk en geometrisch.
Verder werk van Loes Groothuis, die een deel toont van haar nog steeds groeiende papieren tempelcomplex "De tempel van de Onverwoestbare Druppel”, en schilderijen van kerken van Joop Vermeij.
Dorpskerk, Burgemeester Enschedélaan 67, Santpoort-Noord
zaterdag 4 november 11-17 uur
zondag 5 november 12-17 uur
(Naschrift: foto's van het resultaat staan onder tab "vrij werk") 
image
Deelname tentoonstelling Vishal Haarlem
Oct 21, 2017
Van 4 t/m 26 nov 2017: "Neusje van de zalm", een ledententoonstelling in de Vishal in Haarlem. Ik toon nieuw werk: een tweeluik met de titel “Zelfportret met rood hoofd”, bestaande uit “heropend dagboek #1” en “zelfportret in patronen #8”.
http://www.kunstlijnhaarlem.nl/expositie/vishal-ledententoonstelling-neusje-zalm/ 
image
New documentation online
Oct 19, 2017
Nieuwe projectdocumentatie met recent geometrisch werk en sleutelwerken uit de afgelopen tien jaar. Opdracht en vrij, monumentaal en intiem. Alles met dezelfde intentie.
https://issuu.com/simonedegroot/docs/zpp_readers_spreads 
image
23-06 t/m 18-08-2017: Beeldenstorm Middelburg
Jun 26, 2017
Nu te zien: de tentoonstelling "Beeldenstorm" in Middelburg. Ik maakte speciaal voor de Nieuwe Kerk een werk op locatie. Titel: “Octaaf”. Acht kroonluchters, acht carillionklokken -samen 1 octaaf- verbonden door acht keer acht witte linten. Te zien t/m 18 augustus 2017.
Now on show: exhibition "Beeldenstorm"(Iconoclasm) in Middelburg. I realised a work on location for the New Church (Nieuwe Kerk), titled "Octaaf" (octave). Eight chandeliers, eight church bells -together 1 octave- connected by eight times eight white ribbons. On show until August 18, 2017. 
image
Deelname Art Zaanstad, Op Schaal
Jun 09, 2017
Op 16, 17 en 18 juni 2017 vindt Art Zaanstad plaats op het Hembrugterrein. http://artzaanstad.nl/
Een van de specials is Op Schaal ( http://artzaanstad.nl/specials/op-schaal/ ). "Wat krijg je als je kunstenaars vraagt om hun eigen versie van het poppenhuis te maken? Het poppenhuis, die lieflijke wereld in het klein, die al eeuwen een sterke bekoring uitoefent op volwassenen en kinderen? Jaap Velserboer, kunstenaar en curator uit Assendelft, zelf altijd geïntrigeerd door maquettes en modelbouw, schonk collega-kunstenaars een poppenhuis van de kringloop om er hun eigen versie van te maken, en stelde hiermee deze expositie samen." Hier een kleine sneak preview van mijn -draaibare- poppenhuis. Meer foto's onder "Vrij werk". 
image
Interview HRLM glossy
May 22, 2017
In het HRLM magazine (Haarlems stadsglossy) van mei 2017: een leuk artikel van 5 pagina’s met veel foto’s door Anke van der Meer.
Te zien via deze link:
https://issuu.com/simonedegroot/docs/2017_hrlm_artikel_het_atelier 
image
28-8-2016: Verwonderd Duin 2016
Jul 24, 2016
Voor Verwonderd Duin 2016 ben ik gevraagd iets te doen met de 'toponiemen' in het Nationaal Park Zuid Kennemerland. Dit zijn plaatsaanduidingen die men vroeger verzon om de heuvels, dalen en vlaktes uit elkaar te kunnen houden. Deze toponiemen zijn soms heel letterlijk (Koevlak), soms iets cyptischer (Starre Berg), en soms ronduit prikkelend (Dronkel Del, De Hel). De naamgeving was meestal gekoppeld aan feitelijke kenmerken van een gebied. Op 28 augustus ga ik met bezoekers in gesprek over hun persoonlijke binding met de Kennemerduinen. Daarna voegen we zelfverzonnen toponiemen toe aan de bestaande. De titel van het project is "U bent nu hier". Ik nodig mensen uit om aanwezig te zijn en hun plaats te bepalen.
Kijk voor foto's van het inmiddels uitgevoerde project op de tab "opdrachten": http://simonedegroot.nl/index.php/website/artikelopdracht/verwonderd_duin_2016_u_bent_nu_hier/ 
image
02-07-2016 t/m 04-09-2016: Deelname kunstenfestival Watou, België
Jul 04, 2016
Deze zomer is mijn werk te zien op het Kunstenfestival Watou, de meest relaxte tentoonstellingsplek die ik ken. Ieder jaar weer overspoelt poëzie en beeldende kunst dit landelijke gehucht aan de Franse grens. De kunst is verspreid over karakteristieke locaties, waaronder een oude boerderij, de kelder van een brouwerij en een kerkje, allemaal op loopafstand. Mijn installatie vind je in het voormalige klooster, locatie W9. Het is een samenstelling van de beelden "I found myself standing on a mountain" (2013), "Laaghangende bewolking" (2012) en "Son" (2010). Thema van Watou dit jaar is "Over de kracht van mededogen”:
http://www.kunstenfestivalwatou.be/nl/pagina/1024-1026/over-de-kracht-van-mededogen.html 
image
Nieuwe installatie op kunstmanifestatie Feest van de Geest
Apr 23, 2016
Feest van de Geest is een landelijke kunstmanifestatie die een cross over maakt tussen kunst, kerk en Pinksteren. Hedendaagse kunstenaars maken speciaal voor de gelegenheid werk, geïnspireerd op de architectuur van de kerk en het pinksterfeest. Regio Haarlem doet dit jaar voor het eerst mee. Ik maak een interactieve installatie in de Christelijke Fonteinkerk, Schoterweg 14 in Haarlem. Leuk om dit direct na mijn werk voor een Islamitische gebedsruimte te doen. De openheid en het vertrouwen waarmee ik overal wordt ontvangen is prachtig.

Titel van deze installatie: "onder dit dak ben ik een mens die adem krijgt", een dichtregel van Koos Geerds.page 2 of 9 pages  <  1 2 3 4 >  Last »