image
Verwonderd Duin 2016_U bent nu hier
Aug 30, 2016
Voor Verwonderd Duin 2016 vroegen De Regiseusses mij om een interactief kunstproject te bedenken over de toponiemen van de Kennemerduinen. Toponiemen zijn de namen die men van oudsher gaf aan een dal, heuveltje of vlakte. Ze spreken vaak tot de verbeelding, de betekenis ervan blijkt meestal gebaseerd op droge feiten. Op het Koevlak graasden koeien, en op de Starre Berg zag je de Stern, kortweg Star. Leuk wordt het als je moet raden: waar komt Dronken Del vandaan, of De Bruid van Haarlem? Daarover vertelde Ko van Natuurmonumenten mooie verhalen. Mijn project richtte zich op een nieuwe laag toponiemen: de persoonlijke. Ik ging met bezoekers in gesprek over plekken waar zij een speciale band mee hebben. Daar waar het hart open gaat. Samen verzonnen we dan een passende naam.


image
Islamitische Gebedsruimte uitgevoerd
Apr 21, 2016
De herinrichting van de Islamitische Gebedsruimten in het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp paart Hollandse eenvoud aan Oosterse ornamentiek. Bouwkundige verbeteringen betreffen de wasgelegenheid, die nu toereikend is voor de rituele wassing en een betere scheiding tussen de mannen en vrouwenruimte. Alles in de gebedsruimtes is op maat ontworpen en zo veel mogelijk handgemaakt. Blikvanger is het verlichte fotoplafond met handgetekend geometrisch patroon. In het ontwerp voor het tapijt heb ik de richting van Mekka en gebedsmatjes opgenomen. De wollen wand met gouden gebedsnis hangt ietsje schuin in de ruimte en vormt zo de Qibla muur; de muur die naar Mekka wijst. Deze wand is van achter verlicht waardoor hij een zachte gloed verspreid. Op de muren heb ik Arabische calligrafie aangebracht. De prachtige houten kasten van FU Factory hebben een vakverdeling die is gebaseerd op Arabische letters.


image
DO Islamitische gebedsruimten Spaarne Gasthuis gereed
Nov 09, 2015
Op vrijdag 6 nov 2015 is mijn definitief ontwerp (DO) voor de herinrichting van de islamitische gebedsruimten in het Spaarne Gasthuis Hoofddorp goedgekeurd.
De opdracht is om de kale, voormalige kantoorruimtes waar de moslims nu bidden, om te vormen tot sfeervolle en gastvrije gebedsruimtes. Ik breng zachtheid en geometrie in. Komt mijn sabbatical-studie naar de geometrie meteen van pas.



image
Opdracht Ymere Nauerna gerealiseerd
Dec 19, 2013
Opgeleverd 13.12.2013: kunstopdracht entrees wooncomplex Nauerna te Zwanenburg i.o.v. Ymere. Vraag van de opdrachtgever was om de trappenhuizen kleur en een eigen identiteit te geven. Het ontwerp is tot stand gekomen in samenspraak met een klankbordgroep van bewoners. Het resultaat bestaat uit kleurfolies op de ramen en spiegels op de muren.


image
DO Ymere Nauerna goedgekeurd
Nov 10, 2013
Op 23 okt. jl. is het Definitief Ontwerp voor de entrees van wooncomplex Nauerna te Zwanenburg unaniem door bewoners en opdrachtgever Ymere goedgekeurd.
Op de raampartijen bij de entree's komen figuren en vormen, uitgesneden uit gekleurde raamfolie, die in de trappenhuizen weerkaatsen in spiegels.



image
VO Ymere Nauerna gereed
Sep 26, 2013
In overleg met de klankbordgroep van bewoners en de projectleidster van Ymere is het Voorlopig Ontwerp voor de entrees van wooncomplex Nauerna te Zwanenburg tot stand gekomen.


image
Nieuwe opdracht Ymere
Jul 03, 2013
In navolging op het vorig jaar opgeleverde project voor Ymere ben ik gevraagd voor een kunstbijdrage in de entree’s van seniorencomplex Nauerna te Zwanenburg.



image
Stiltecentrum Spaarne Ziekenhuis gerealiseerd
Nov 15, 2012
Op 15 november 2012 is het geheel vernieuwde Stiltecentrum officieel geopend. Na de uitvoering had ik het gevoel in mijn eigen maquette rond te lopen, zo goed voldoet het aan het beeld dat ik voor ogen had.


image
Definitief ontwerp Stiltecentrum Spaarne Ziekenhuis gereed
Jul 16, 2012
Het Definitief Ontwerp voor de nieuwe inrichting van het stiltecentrum van het Spaarne Ziekenhuis Hoofddorp is af.


image
Van den Berghlaan gerealiseerd
Jul 11, 2012
In juni 2012 opgeleverd: Monnikenwerk moderne merklap op 11 meter muur.
Een muurtekening over borduren en thuis zijn, uit tienduizenden kruisjes van 5x5 mm in wooncomplex 't Heem aan de Van den Berghlaan in Hoofddorp. Daarna als toetje nog de wereld aan kruissteekjes in de entreehal.



page 1 of 2 pages  1 2 >