image
image
image


image
image


Herinrichting Stiltecentrum Spaarne Ziekenhuis
Nov 01, 2011

In juni 2011 ben ik geselecteerd voor het (her)inrichten van het stiltecentrum van het Spaarne Ziekenhuis te Hoofddorp.
Het Voorlopig Ontwerp is klaar en in oktober goedgekeurd door de Raad van Bestuur. Voor het ontwerp is ter inspiratie het gedicht "Onder de appelboom" van Rutger Kopland meegegeven door de Dienst Geestelijke Verzorging. Het centrum zal een getransformeerd worden tot een ruimtevullend totaalkunstwerk dat de bezoeker/ gebruiker een ervaring biedt. Daarnaast zal het mogelijk zijn een rituele handeling te verrichten. De bezoeker kan zijn zorgen achterlaten en een gift meenemen. Beoogde uitstraling van de nieuwe ruimte, waarin principes van de zogeheten "healing environment" worden meegenomen: geborgenheid, schoonheid, natuur en troost. Inspelend op de golvende wanden van het stiltecentrum zullen er zoveel mogelijk ronde vormen worden gebruikt. Verder zal ik suggesties doen voor het vergroten van de vindbaarheid en het gebruik van het stiltecentrum. Hierbij wat beelden uit het VO.