image
image
image


image
image
image


Definitief ontwerp Stiltecentrum Spaarne Ziekenhuis gereed
Jul 16, 2012

Het Definitief Ontwerp voor de nieuwe inrichting van het stiltecentrum van het Spaarne Ziekenhuis Hoofddorp is af.
Het centrum zal een getransformeerd worden tot een ruimtevullend totaalkunstwerk dat de gebruiker een ervaring biedt. Uitgangspunten zijn het door de opdrachtgever aangedragen gedicht “Onder de appelboom” van Kopland, de golvende architectuur van het stiltecentrum, en het door het Spaarne Ziekenhuis toegepaste Planetree concept, waarbij de mens centraal staat in een “healing environment”. Vilt en andere natuurlijke materialen, ronde vormen en speciale verlichting bieden straks een zachte en troostrijke omgeving.
Uitvoering staat gepland in september, week 38-39.

bovenste rij: maquette, DO indeling en schets opbouw boomstam
onderste rij: maquette, proefopstelling 1:1 in atelier, proef boom in vilt (bovenkant) en fleece (onderkant)

Lichtontwerp: http://www.clemenslichtadvies.nl
Vilt: http://www.lichtenzinnig.nl