image
image
image


image
image
image


1e Allerzielen Alom Haarlemmermeer geslaagd
Nov 23, 2011

De 1e Allerzielen Alom-viering in de Haarlemmermeer, op 3 nov jl. op de fraaie begraafplaats van Zwanenburg was een succes. De begraafplaats zag er prachtig uit met vuur, licht en kunst, het weer zat mee, de vliegtuigen werden tijdelijk omgeleid, er was een goede opkomst en de reacties waren dankbaar en positief.

Allerzielen Alom is een community art project van kunstenaar Ida van der Lee. Sinds 2005 zijn er tientallen vieringen in heel Nederland gehouden, waarbij kunst wordt ingezet om samen met nabestaanden de herinnering aan de overledenen levend te houden. Ik ben er sinds 2009 bij betrokken als beeldend kunstenaar, en nu als mede-organisator. In Zwanenburg was ik artistiek leider, onder supervisie van Ida van der Lee en in samenwerking met Joke Rood van Pier K (zakelijke leiding) en Anne-marie Corman van Pier K (organisatie en deelnemend kunstenaar).
Allerzielen Alom Haarlemmermeer 2011 werd mede mogelijk gemaakt door Gemeente Haarlemmermeer, Pier K en Dunweg uitvaartzorg.
Foto’s hierboven: Nils van Houts. Online fotoverslag door Eric Hage: http://www.erichage.com/portfolio/proj/allerzielen/